…παραδεισένιες γεύσεις

Η πηλιορείτικη κουζίνα βασίζεται κυρίως στα φρέσκα υλικά και λιγότερο στις πολύπλοκες τεχνικές. Μία λέξη αρκεί για να περιγράψει το σύνολο της πηλιορείτικης μαγειρικής: απλότητα.
Σημαντικά συστατικά της αποτελούν τα διάφορα μυρωδικά και βότανα που ευδοκιμούν στο Βουνό των Κενταύρων, τα εξαιρετικής ποιότητας μανιτάρια και φυσικά το λάδι της ελιάς. Δεν λείπουν φυσικά και οι γεύσεις για «καλοφαγάδες» όπως αγριογούρουνο σε πολλές παραλλαγές.
Από τα πιο διάσημα πιάτα είναι φυσικά το «σπεντζοφάϊ», κύριο συστατικό του οποίου αποτελεί το ντόπιο λουκάνικο. Για τους πιο «μυημένους», το λουκάνικο πρέπει να είναι αρκετά πικάντικο και να συνοδεύεται από άφθονο κόκκινο κρασί.
Στον «Παράδεισο» είμαστε περήφανοι για την προσήλωσή μας στην Παραδοσιακή Πηλιορείτικη Κουζίνα. Στην ταβέρνα μας δεν θα βρείτε «πειραγμένα» πιάτα…
Το Πηλιορείτικο Σπενζοφάϊ θα έχει πραγματικό πικάντικο χωριάτικο λουκάνικο, όχι τύπου χωριάτικο και σε καμιά περίπτωση τύπου Φρανκφούρτης.
Τα ψητά σχάρας θα έχουν φρέσκα κρέατα διαλεγμένα προσεχτικά, ενώ το ψήσιμό τους θα είναι όπως ακριβώς το ζητήσατε.
Οι Χωριάτικες Πίτες θα έχουν φύλλο ανοιγμένο στο χέρι, αυθεντική φέτα και χόρτα από το αγρόκτημά μας.
Οι σαλάτες θα είναι φρεσκοκομμένες με συνοδεία παρθένου ελαιόλαδου, παραγωγής μας.
Οι πατάτες τηγανητές θα είναι φρέσκιες και τραγανιστές, τηγανισμένες σε ηλιέλαιο για πιο ελαφριά γεύση.
...για τα υπόλοιπα θα πρέπει να μας επισκεφθείτε.

Ο «Παράδεισος» είναι ανοιχτός καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου από τις 08:00 έως αργά το βράδυ και σερβίρει πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό.

AddThis Social Bookmark Button