…η ιστορία του Παράδεισου

Ο «Παράδεισος» γεννήθηκε το 1965 όταν ο παππούς Γιώργος αποφάσισε να εκμισθώσει από την τότε Κοινότητα Τσαγκαράδας ένα κατάστημα κοντά στην κεντρική πλατεία του χωριού και να το μετατρέψει σε Παντοπωλείο – Μεζεδοπωλείο.
Το 1967, όντας διορατικός, αρχίζει την ανέγερση ενός ιδιόκτητου πλέον καταστήματος πολύ κοντά στο υπάρχων, με στόχο την μετεγκατάσταση της επιχείρησης.
Το 1969, μετά από πολύ κόπο και προσωπική εργασία του ιδίου και της οικογενείας του, εγκαινιάζεται το κατάστημα με τον διακριτικό τίτλο «Καφεζυθεστιατόριον ο Παράδεισος».
Νονός του ονόματος ο ίδιος ο παππούς Γιώργος και όπως μας εκμυστηρεύθηκε αρκετά χρόνια αργότερα η γιαγιά Φιλίτσα, το είχε στο μυαλό του από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του Παντοπωλείου – Μεζεδοπωλείου. Ένας από τους επισκέπτες κατά την διάρκεια του καλοκαιριού καθώς έπινε τσίπουρο κάτω από τα πλατάνια, γυρνά και του λέει: «Γιώργη μου εσείς εδώ ζείτε στον Παράδεισο, τον επίγειο Παράδεισο…»
Στο μεταξύ, οι τρεις γιοι του παππού Γιώργου και της γιαγιάς Φιλίτσας, Νικόλαος, Ευάγγελος και Θεόδωρος αναλαμβάνουν την λειτουργία και την ανάπτυξη της επιχείρησης.
Το 1975 τα τρία αδέλφια ξεκινούν την επέκταση του κτιρίου και την δημιουργία μίας ξενοδοχειακής μονάδας, από τις πρώτες στην Τσαγκαράδα αλλά και την ευρύτερη περιοχή.
Τον Ιούνιο του 1980 το ξενοδοχείο είναι πλέον γεγονός και ξεκινά η λειτουργία του.
Από τότε μέχρι σήμερα έχουν επέλθει αρκετές αλλαγές με σημαντικότερη αυτών την είσοδο της τρίτης γενιάς στην επιχείρηση και τη συνεχή εξέλιξη της.
Εάν υπάρχει κάτι, μεταξύ άλλων, για το οποίο είμαστε περήφανοι, είναι η προσήλωσή μας στην Παραδοσιακή Πηλιορείτικη Κουζίνα όπως η γιαγιά Φιλίτσα την δίδαξε στις νύφες της Ελένη και Σπυριδούλα και αυτές με την σειρά τους στα παιδιά και τα εγγόνια τους.

AddThis Social Bookmark Button