Μονοπάτι, Οινοποιείο Αϊβαλή


Μονοπάτι Αϊβαλή στον Παράδεισο της Τσαγκαράδας
Κρασιά κόκκινα στον Παράδεισο της ΤσαγκαράδαςΚατηγορία: Τοπικός Οίνος Νεμέας
Κρασιά κόκκινα στον Παράδεισο της ΤσαγκαράδαςΠεριοχή: Πελοπόννησος - Νεμέα
Κρασιά κόκκινα στον Παράδεισο της ΤσαγκαράδαςΠοικιλιακή Σύνθεση: Αγιωργίτικο
Κρασιά κόκκινα στον Παράδεισο της ΤσαγκαράδαςΞηρότητα: Ξηρός
Κρασιά κόκκινα στον Παράδεισο της ΤσαγκαράδαςΤιμή: 40,00€
Κρασιά κόκκινα στον Παράδεισο της ΤσαγκαράδαςΈνα από τα πρώτα premium Αγιωργίτικα που κυκλοφόρησαν και συγκεκριμένα, το πρώτο μεγάλο κρασί του Χρήστου Αϊβαλή. Το αμπελοτόπι με το όνομα Μονοπάτι στη ζώνη της Νεμέας, με τα παλιά αμπέλια του που σήμερα η ηλικία τους φτάνει τα 50 έτη, αλλά και το πετρώδες έδαφός του, δίνει κάθε χρόνο το τέλειο, ώριμο και πυκνό φρούτο του.
Έντονο ερυθρό με μωβ ανταύγειες, με που παρουσιάζει ανθώδη χαρακτήρα, με νότες κόκκινων φρούτων, μέντας, βανίλιας και διακριτικό βαρέλι. Νεαρό στο στόμα με ζωηρές τανίνες σχετικά στρογγυλές, έντονο φρούτο και καλή ισορροπία. Επίγευση με μεγάλη διάρκεια και τελείωμα πιπεράτο και μαζί φρουτώδες.
Το σταφύλι μικρό, συμπαγές, χονδρός φλοιός έμφορτος φαινολών περικλείει μέσα του συμπύκνωμα χυμού γεμάτο σπάνιων ιχνοστοιχείων και μετάλλων.
Η επαφή των φλοιών με το γλεύκος ξεπερνά τα 30 εικοσετράωρα. Η 14μηνών ωρίμανση σε βαρέλια γαλλικής δρυός ολοκλήρωσε μία διαδρομή από το πρέμνο στο μπουκάλι, ξεκινώντας ένα πλύχρονο κύκλο φυσικών διαδικασιών που θα φτάσουν στην αποκορύφωσή τους στην 15ετία.
Δεν φιλτράρεται και δεν σταθεροποιείται διατηρώντας ατόφια πολύτιμα συστατικά και την αυθεντικότητά τους.
Συνίσταται µετάγγιση του σε µια καράφα περίπου 30-45 λεπτά πριν το γεύµα.
Παρουσιάζει μεγάλη δυνατότητα παλαίωσης (15+ χρόνια) και σερβίρεται στους 16-18°C.
Ταιριάζει με: κρέας αρνίσιο μαγειρευτό κόκκινο, κρέας μοσχάρισιο μαγειρευτό κόκκινο, κρέας χοιρινό μαγειρευτό κόκκινο, κρέας χοιρινό ψητό φούρνου, κυνήγι μαγειρευτό κόκκινο, πουλερικά μαγειρευτά κόκκινα.

AddThis Social Bookmark Button