Αξιολόγηση Χρήστη: 5 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια Ενεργά
 

Μοναδικές διαδρομές σε ομαλά και διαμορφωμένα μονοπάτια…

Ιππασία στο βουνό των Κενταύρων Στην Τσαγκαράδα, τα άλογα περιμένουν σε μια μικρή φάρμα μέσα στις ελιές τις λεμονιές και τις πορτοκαλιές, κοντά στη θάλασσα, μόλις πέντε λεπτά από την κεντρική πλατεία του χωριού. Όμορφα, καθαρά και περιποιημένα περιμένουν τους επισκέπτες.

Ο ιδιοκτήτης τους είναι γέννημα θρέμμα της περιοχής και κατ’ επέκταση γνωρίζει όλα τα μονοπάτια και τα παραδοσιακά καλντερίμια τόσο για τις διαδρομές προς τη θάλασσα, όσο και αυτές προς το βουνό.

Η ομάδα είναι έτοιμη προς αναχώρησηΟι αναβάτες θα εντυπωσιαστούν από την ομορφιά της περιοχής, θα περάσουν ανάμεσα από ελαιώνες, πορτοκαλεώνες και ποταμάκια, θα επισκεφτούν τις ημιορεινές περιοχές του Πηλίου για να θαυμάσουν τη θέα προς το Αιγαίο πέλαγος, και θα τρέξουν με τα άλογά τους δίπλα στο κύμα, στις όμορφες παραλίες της περιοχής.

Ο ιδιοκτήτης των αλόγων επί το έργο Διαδρομή...
Οι επιλογές που υπάρχουν είναι πολλές, καθώς οι περιοχές του Πηλίου προσφέρονται για συναρπαστικές βόλτες αλλά και πιο χαλαρές για εκείνους που θέλουν να απολαύσουν μια ήρεμη διαδρομή.
Με την ασφάλεια που απαιτείται ξεκινήστε ιππεύοντας με την παρέα σας ή κάντε μια ρομαντική πορεία στα πανέμορφα μέρη του Πηλίου.
Με αργούς ρυθμούς και πάντα με τη συνοδεία του ιδιοκτήτη, ανηφορίζουμε το βουνό, με προορισμό το εκκλησάκι του Άθωνα και τις πηγές.

Παλιό τοξωτό γεφύρι, αναμνήσεις μιας παλιότερης εποχήςΠαίρνουμε το μονοπάτι που σκαρφαλώνει και η ανάσα κόβεται! Το ζωντανό περπατάει αργά και σταθερά, άλλωστε το έχει ξανακάνει το δρομολόγιο πολλές φορές.
Φτάνουμε σε ένα ξέφωτο, λίγα λεπτά στάση για να χαζέψουμε τη θέα. Η ατμόσφαιρα είναι καθαρή, σύννεφα δεν φαίνονται στον ορίζοντα, το χθεσινό βοριαδάκι βοήθησε σε αυτό.
Στα πόδια μας εκτίνεται το Αιγαίο πέλαγος και στο βάθος ξεχωρίζει το νησί της Σκιάθου. Πίσω του, ίσα-ίσα φαίνεται η Σκόπελος. Λίγο πιο αριστερά το πρώτο «πόδι» της Χαλκιδικής προβάλει σαν να είναι δίπλα μας.
Η ανάσα κόβεται αλλά νιώθετε ασφάλεια. Την ασφάλεια που πράγματι προσφέρει το ήρεμο και φιλικό άλογο!

Με την ιππασία θα έρθετε πιο κοντά στη φύση και θα γνωρίσετε τις ομορφιές της με αυτόν τον εντυπωσιακό και πρωτότυπο τρόπο. Αν είστε περισσότερο περιπετειώδης επιλέξτε μία δύσβατη περιοχή για να ιππεύσετε και σίγουρα θα είναι μια συναρπαστική εμπειρία.

Τα παραδοσιακά καλντερίμια είναι μέρος της διαδρομής Διάρκεια...
Οι εκδρομές ιππασίας διαρκούν από μία έως τρεις ώρες, ανάλογα με το ρυθμό ιππασίας των αναβατών και τις συνθήκες του καιρού και του εδάφους.
Κατά την καλοκαιρινή περίοδο οι εκδρομές προς τη θάλασσα διοργανώνονται νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα εξαιτίας της ζέστης, η οποία δυσκολεύει τον αναβάτη και το άλογο.
Οι εκδρομές που πραγματοποιούνται προς το βουνό δεν έχουν πρόβλημα ζέστης αν και για καλό και κακό ένα μπουφάν θα ήταν χρήσιμο. Δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι οι αχτίδες του ηλίου δεν περνάνε κάτω από το πυκνό φύλλωμα της οξιάς.

Εξοπλισμός - Ενδυμασία...
Στις εκδρομές χρησιμοποιούνται κατά κύριο λόγο σέλες, αλλά υπάρχει η δυνατότητα για τοποθέτηση σαμαριού για τους αρχαρίους. Η ένδυση των αναβατών θα πρέπει να είναι άνετη. Για το λόγο αυτό συμβουλεύουμε τους αναβάτες μας να φορούν παντελόνι και παπούτσια με μικρά τακούνια.

Στοιχεία επικοινωνίας

  • Γεώργιος Ρηγάκης
  • Κινητο: 6937511551

Photo gallery